Transfernieuws

Vertonghen worstelt met keuze: 'Voel me een grote egoïst op dit moment'

Vertonghen worstelt met keuze: 'Voel me een grote egoïst op dit moment'

4 september - 22:29
0

Winnen deed RSC Anderlecht zondag niet tegen OH Leuven: 2-2. Hoogtepunt van het duel was de invalbeurt van nieuwkomer Jan Vertonghen. De 35-jarige Belg kwam op 1 september over van Benfica, terwijl het plan was om in Portugal te blijven. Met zijn keuze worstelt Vertonghen.

De routinier kreeg van Roger Schmidt te horen niet te hoeven rekenen op veel speeltijd, waarna hij besloot over te stappen naar Anderlecht. "Het familiaire was veruit het moeilijkste aan het hele verhaal", vertelt Vertonghen aan Eleven Sports. "Ik voel me een grote egoïst op dit moment. Dit was niet het plan. Het is heel moeilijk. Heel veel mensen beseffen dat niet. Ze zeggen dan: je verdient toch genoeg? Maar emotioneel is het een heel moeilijke keuze geweest."

Bij Anderlecht is Vertonghen terechtgekomen bij een topploeg in verval. De afgelopen jaren zijn de resultaten matig en ook dit jaar draait het nog allesbehalve soepel bij de Brusselse topploeg. "Ze moeten van mij ook geen wonderen verwachten, ik ga mijn best doen om samen met Anderlecht stappen te zetten."

Met zijn ervaring hoopt hij jonge talenten bij te staan. "Ik besef ook dat we een weg af te leggen hebben met de ploeg. Ik ben absoluut geen verlosser, ik ben er om de ploeg te ondersteunen, om ervaring en positiviteit in de ploeg te brengen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie