Utrecht staat met drie punten na avond vol incidenten en zeven goals in één helft

02-09-2022 22:04

FC Utrecht heeft een veelbewogen wedstrijd tegen Fortuna Sittard winnend afgesloten. Het duel, dat werd ontsiert door misdragingen van een deel van de supporters, eindigde in 3-4 voor de Domstedelingen.

Beide ploegen kenden een zwakke start van de competitie en snakten naar de eerste Eredivisie-overwinning van het seizoen. Een hele tamme eerste helft werd opgevolgd door een tweede helft met veel goals, veel incidenten en discutabele beslissingen van scheidsrechter Allard Lindhout.

Na 55 minuten spelen liet een deel van de Utrecht-aanhang zich weer van hun slechtste kant zien. Vorige week werd Brian Brobbey racistisch bejegend en ditmaal werd er vuurwerk op het veld gegooid. Eigen speler Anastasios Douvikas, die aan het warmlopen was, kon het vuurwerk maar net ontwijken. Tien minuten later was het Bas Dost die Utrecht op 0-1 bracht na een heerlijke pass van Jens Toornstra. Kort daarna werd de stand alweer gelijkgetrokken. Rodrigo Guth kopte goed binnen uit een hoekschop.

Twintig minuten voor tijd kwam Utrecht weer op voorsprong nadat de ingevallen Douvikas een veel te makkelijk gegeven strafschop benutte. Vlak na de 1-2 werden beide elftallen naar binnen gestuurd omdat een deel van de Fortuna-aanhang bekers op het veld gooide. Na een korte onderbreking werd het spel hervat in Sittard.

Nadat Douvikas de 1-3 had aangetekend kreeg Burak Yilmaz vanaf elf meter de kans op de aansluitingstreffer. De 37-jarige Turk faalde niet en schoot de 2-3 binnen. De spanning leek daarmee terug in de wedstrijd, maar Douvikas bepaalde vijf minuten voor tijd de wedstrijd door zijn hattrick te completeren en daarmee de 2-4 aan te tekenen. In de laatste minuut bepaalde Tijjani Noslin de eindstand op 3-4.