Nieuws

Corriere dello Sport: 'Wijnaldum minstens twee tot drie maanden aan de kant'

Corriere dello Sport: 'Wijnaldum minstens twee tot drie maanden aan de kant'

22-08-2022 09:11 Laatste update: 09:17

Italiaanse media melden dat AS Roma er niet op rekent dat Georginio Wijnaldum voor het WK in Qatar nog beschikbaar is. De middenvelder liep zondag tijdens de training een scheenbeenbreuk op, waardoor zijn WK-deelname in gevaar komt.

AS Roma bracht zondagavond het nieuws naar buiten dat Wijnaldum de komende maanden uit roulatie is. Maandag zal de Nederlander medische testen ondergaan waarna een plan van aanpak gemaakt zal worden. Volgens Corriere dello Sport staat de middenvelder minstens twee tot drie maanden aan de kant, mits hij een operatie ondergaat.

De Nederlandse spelmaker staat langer aan de kant als hij er voor kiest om niet onder het mes te gaan. De Romeinse sportkrant sluit dan ook uit dat José Mourinho in dat geval dit kalenderjaar nog beroep kan doen op Wijnaldum. Volgens La Gazzetta dello Sport heeft Roma zich er al bij neergelegd dat Wijnaldum pas in januari zijn rentree maakt.

De scheenbeenbreuk is een zware domper voor Wijnaldum. De 31-jarige middenvelder hoopte zijn carrière nieuw leven in te blazen bij Roma na een mislukt avontuur bij Paris Saint-Germain. De voormalig Liverpool-speler hoopte weer aanspraak te maken op een plek in de selectie van Nederlands elftal-bondscoach Louis van Gaal, maar een WK-deelname lijkt nu verder weg dan ooit.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!