Reactie

Ontgoocheling overheerst bij Monaco: 'Ik denk dat wreed het juiste woord is'

Ontgoocheling overheerst bij Monaco: 'Ik denk dat wreed het juiste woord is'

10-08-2022 07:46

AS Monaco-trainer Philippe Clément is van mening dat zijn ploeg zichzelf tekort heeft gedaan tegen PSV. Na verlenging rekenden de Eindhovenaren af met de Monegasken en dat was onterecht volgens de Belgische coach.

Alhoewel AS Monaco - voornamelijk in de reguliere speeltijd - de veel betere ploeg was in Brabant, moest het na afloop van het duel genoegen nemen met een ticket voor de Europa League. "Ik denk dat wreed het goede woord is", reageerde Clément op de persconferentie na afloop. "We domineerden zowel de heenwedstrijd (die in 1-1 eindigde, red.) als de return, maar uiteindelijk hebben we ons niet geplaatst. Vandaag waren er heel goede dingen die we deden aan de bal, maar óók verdedigend. In beide duels waren we beter dan PSV."

Volgens Clément is de 'wrede' nederlaag illustratief voor de charme van het voetbal. "Het is niet zo dat de betere ploeg altijd wint, zoals in het volleybal en basketbal. Ik ben desondanks trots op mijn spelers. Het zijn echte winnaars, die ongetwijfeld de energie vinden om hiervan te herstellen." Door de uitschakeling in de derde ronde van het miljardenbal daalt de ploeg uit het prinsendom af naar de Europa League. PSV maakt met Rangers FC uit welk team zich plaatst voor de groepsfase van de Champions League.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!