Nieuws

Tegenvaller voor Fortuna Sittard: Burak Yilmaz stelt Eredivisie-debuut uit

Tegenvaller voor Fortuna Sittard: Burak Yilmaz stelt Eredivisie-debuut uit

01-08-2022 21:14 Laatste update: 21:15

Burak Yilmaz verwacht komende zaterdag tegen Ajax niet bij de wedstrijdselectie zitten. Naar eigen zeggen is de Turkse goaltjesdief nog niet fit genoeg om minuten te maken tegen Ajax.

"Ik ben er nog niet klaar voor als ik eerlijk ben", vertelt Yilmaz in gesprek met ESPN. "Ik heb drie à vier keer getraind met deze ploeg. Er zijn nog een paar dagen te gaan, maar ik wil echt fit aan wedstrijden verschijnen. Tijdens de laatste oefenwedstrijd ben ik alleen in het veld gekomen uit respect voor de supporters die waren afgereisd."

Yilmaz geeft wel aan dat hij zich het komende jaar als een echte leider zal opstellen in Sittard. "Ik heb meer wedstrijden gespeeld en meer ervaring dan mijn teamgenoten. Ik ben ze zeker bereid te helpen, als ze mijn hulp willen. Ik zie nu al aan ze dat ze leergierig zijn."

De Turkse vedette is erg ambitieus, maar beseft tegelijkertijd dat Fortuna zich financieel gezien niet kan meten met zijn vorige werkgevers. "Het is niet nodig om het daar steeds over te hebben. De situatie is zoals die is en dat zal langzaam verbeteren. Niemand heeft een toverstaf om dat in één keer te veranderen. Het bestuur doet er alles aan om dit zo snel mogelijk binnen hun mogelijkheden te veranderen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!