Transfernieuws

'Peperdure Juventus-flop kan carrière nieuw leven in blazen bij Valencia'

'Peperdure Juventus-flop kan carrière nieuw leven in blazen bij Valencia'

26-07-2022 09:12

Arthur Melo is op weg om terug te keren in La Liga. Valencia is in de markt om hem uit Italië los te weken, meldt Sky Italia. De 25-jarige middenvelder is overbodig bij Juventus en staat op de nominatie om te vertrekken.

Die boodschap heeft de international van Brazilië - net als Adrien Rabiot en Aaron Ramsey - te horen gekregen van Juventus-trainer Massimiliano Allegri. Arthur geldt bij De Oude Dame als flop. Nadat hij na twee seizoenen FC Barcelona in 2020 voor maar liefst 76 miljoen euro werd overgenomen, wist hij geen moment indruk te maken. Leandro Paredes van Paris Saint-Germain is in beeld als zijn opvolger.

Het zou gaan voor een huurperiode van één jaar voor Los Che. Vervolgens moet Valencia Arthur verplicht kopen, alhoewel Sky Italia de hoogte van het transferbedrag niet benoemd. De nieuwe trainer van de Spanjaarden, Gennaro Gattuso, is gecharmeerd in hem. Zijn contract bij Juventus loopt medio 2025 af. Door zijn zwakke sportieve prestaties is zijn marktwaarde volgens Transfermarkt inmiddels gekelderd naar achttien miljoen euro. Hij kwam voor de topclub in twee seizoenen tijd tot 42 optredens in de Serie A, nul assists en één schamel doelpunt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!