Transfernieuws

Burnley heeft beet en haalt voormalig Willem II-doelman op bij Manchester City

Burnley heeft beet en haalt voormalig Willem II-doelman op bij Manchester City

22-07-2022 18:11

Burnley FC heeft zich versterkt met Arijanet Muric. De doelman en tevens Kosovaars international komt over van Manchester City en kost de Championship-club volgens Fabrizio Romano ruim drie miljoen euro. Muric speelde in het verleden onder meer bij NAC Breda en Willem II. 

Burnley maakt de overstap van Muric vrijdagavond via de officiële kanalen bekend. In het seizoen 2020-2021 stond Muric veertien wedstrijden onder de lat in Tilburg en moest hij 26 tegentreffers verwerken. In die veertien wedstrijden hield de doelman drie keer de nul. In het seizoen 2018-2019 speelde Muric één duel bij NAC. De destijds negentienjarige keeper werd echter na drie weken alweer teruggeplukt door Manchester City om de bank warm te houden in het Etihad Stadium. 

De club van Wout Weghorst deed er alles aan om het afgelopen seizoen in de Premier League te blijven, maar kon niet voorkomen dat het komende seizoen in de Championship zal plaatsvinden. Muric tekent een vierjarig contract bij Burnley. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!