Nieuws

'Veelbelovend Real-duo moet debuut in Bernabéu wederom een jaar uitstellen'

'Veelbelovend Real-duo moet debuut in Bernabéu wederom een jaar uitstellen'

14-07-2022 20:55 Laatste update: 20:57

Real Madrid heeft Takefuso Kubo en Reinier wederom medegedeeld dat ze aan de slag mogen bij een andere club. De Madrilenen moeten zich houden aan de regels rondom spelers van buiten de Europese Unie, waardoor het duo hun debuut nog een jaar uit moet stellen.

De regelgeving rondom spelers die een non-EU-status hebben is streng in La Liga. In totaal mogen de Spaanse clubs maar vijf van dit soort spelers in de gelederen hebben. Real Madrid heeft al een vijftal op het oog: Éder Militão, Rodrygo, Vinícius Júnior, Casemiro en Federico Valverde. Dat betekent dat Kubo en Reinier wederom buiten de boot vallen, weet Marca

Kubo speelt sinds 2019 voor de Spaanse grootmacht, nadat hij overkwam van FC Tokyo. De afgelopen jaren werd hij verhuurd aan Mallorca, Villareal en Getafe. Tot een debuut in de hoofdmacht van de Koninklijke kwam hij nog niet. Dat is ook het geval bij reinier, die in 2020 voor dertig miljoen euro werd vastgelegd van Flamengo. De afgelopen twee jaar speelde de Braziliaan bij Borussia Dortmund.

Aan interesse geen gebrek voor het duo, maar Real is kieskeurig. De Spaanse kampioen is alleen bereid om over een huurtransfer te praten, waarmee ze het tweetal toch hoop geven voor de toekomst. Real Sociedad zou in de markt zijn voor Kubo, terwijl Benfica wel met Reinier aan de haal zou willen gaan. Beide teams willen enkel kopen, maar dat lijken ze uit het hoofd te kunnen zetten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!