Transfernieuws

'Rooney heeft trainersklus in de MLS te pakken na debacle met Derby County'

'Rooney heeft trainersklus in de MLS te pakken na debacle met Derby County'

11-07-2022 07:33

Wayne Rooney gaat na het misluke avontuur bij Derby County aan de slag als trainer van D.C. United in de Verenigde Staten. Rooney speelde in het seizoen 2018-2019 al voor de club en zal daar binnenkort beginnen aan de nieuwe trainersklus. 

Dat meldt kwaliteitskrant The Athletic. Rooney stond achttien maanden aan het roer bij Derby County, maar vanwege financiële problemen werd de club dermate gestraft door de Engelse voetbalbond dat lijfsbehoud in de Championship niet mogelijk was. In totaal werden er 21 punten bij de club afgetrokken wegens het breken van regels op financieel gebied. Derby County degradeerde naar de Second Division en Rooney nam afscheid van de club waar Phillip Cocu tussen 2019 en 2020 nog aan het roer stond. 

Rooney krijgt ook deze keer een worstelende ploeg onder zijn hoede. D.C. United staat dertiende in de Major League Soccer en wist de jaren nadat Rooney de club verliet zich niet voor de play-offs te plaatsen. De huidige trainer van de ploeg, Chad Ashton, heeft de rol van interim-trainer op zich genomen, maar de kans dat hij het seizoen afmaakt is wegens de slechte resultaten klein. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!