Nieuws

Van Polen: We hadden vaak feesten in het weekend, dat zal nu wat minder worden

Van Polen: "We hadden vaak feesten in het weekend, dat zal nu wat minder worden"

01-07-2022 09:50

Bram van Polen en Bart van Hintum kijken uit naar komend seizoen met PEC Zwolle in de Keuken Kampioen Divisie. De geroutineerde verdedigers hopen op een snelle terugkeer naar de Eredivisie.

Van Polen was ook van de partij toen PEC voor het laatst op het tweede niveau actief was. De clubicoon herinnert zich het promotieseizoen in 2011/2012 nog goed. "Wat ik me daarvan herinner? Vrijdagavond en het was een periode dat we dominant waren", aldus de back tegen ESPN. "We hadden vaak feesten in het weekend, dat zal nu wat minder worden. Het was een leuke periode. Toen is de basis gelegd in de manier van voetballen, waar wij jarenlang van hebben geprofiteerd in de Eredivisie."

Ook Van Hintum was van de partij en is het roerend eens met Van Polen. "Het voetbal van nu en tien jaar geleden is een wereld van verschil. Als we wonnen, gingen we met twee derde van de selectie naar de stad om het te vieren", aldus de van FC Groningen gekomen back. "De kans dat we dat weer doen, is klein. Het is goed voor de groep om een keer weg te gaan, maar dat zal niet wekelijks zijn. Je hoeft maar één stap in de stad te zetten en je staat al op video."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!