Nieuws

Maduro over O17-pareltjes: type Gravenberch, creatieveling en energieke passer

Maduro over O17-pareltjes: type Gravenberch, creatieveling en energieke passer

2 juni - 10:38 Laatste update: 10:44
0

Nederland onder 17 wist woensdag in de finale tegen Frankrijk net geen beslag te leggen op de Europese titel, maar Hedwiges Maduro zag tijdens het toernooi drie parels van wie hij veel verwacht. Silvano Vos (Ajax), Isaac Babadi (PSV) en Mike Kleijn (Feyenoord) vielen hem op.

Volgens Maduro mag Jong Ajax-middenvelder Vos zich op de borst kloppen na het toernooi. "Hij is fysiek sterk, kan goed versnellen en beschikt over veel power", laat de trainer van Jong-Almere City optekenen in het Algemeen Dagblad. "Het is ook een middenvelder die de bal graag wil hebben. Ik vind hem echt een complete voetballer. Type Gravenberch? Ja, daar kun je hem zeker mee vergelijken."

Maduro heeft ook een goed woordje over voor PSV-schaduwspits Babadi, die als 'de creatieveling van het team' wordt bestempeld. "Hij is technisch heel goed en lichtvoetig. Daarnaast beschikt hij ook over een goede dribbel en individuele actie. Babadi heeft veel lef, wat hem ook een echte entertainer maakt. Een speler voor wie je straks hopelijk naar het stadion gaat. Babadi heeft heel veel vertrouwen. Het mooie is dat hij ook gewoon een slimme jongen is met een sterke persoonlijkheid."

Ook Kleijn, die de aanvoerdersband bij Feyenoord O18 draagt, krijgt complimenten. "Hij speelt met veel energie, heeft een goede pass in huis en is daarnaast ook nog eens heel balvaardig", zegt Maduro, die zich overigens niet voor de eerste keer lovend uitlaat over de jonge middenvelder. "Hij werd bij Feyenoord voortijdig doorgeschoven en heeft zelfs al meegetraind met het eerste elftal."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie