Bijzonder: Kroatië-spits krijgt woorden met fans en mist halve finale tegen Oranje

07-06-2023 11:27

Het Nederlands elftal hoeft in de halve finale van de Nations League geen rekening te houden met een optreden van Kroatië-spits Marko Livaja. De speler van Hajduk Split ontbreekt bij de Final Four, omdat hij tijdens een training een woordenwisseling heeft gehad met een aantal fans. Dat meldt de Kroatische bond woensdag in een statement.

Livaja zou zelf hebben besloten om het trainingskamp te verlaten. De Kroatische spelers bereidden zich in het HNK Rijeka-stadion voor op het treffen met Oranje, toen de 29-jarige goaltjesdief zou zijn beledigd door de aanwezige toeschouwers. Hij pikte dat niet en ging daarom verhaal halen. Op beelden is te zien hoe hij op een hek klimt en zijn woede laat blijken. Wat is er precies is gezegd, is niet duidelijk.

Livaja stelt dat het incident ervoor heeft gezorgd dat hij het gevoel heeft niet alles te kunnen geven voor de nationale ploeg en dat zijn aanwezigheid zodoende zou kunnen werken als een stoorzender.

Met 19 treffers was hij afgelopen seizoen de topscorer van de Kroatische competitie. Voor het nationale elftal kwam hij tot dusver 21 keer in actie en wist hij viermaal het net te vinden. Kroatië speelt op woensdag 14 juni in De Kuip tegen Nederland, om een plekje in de finale van de Nations League te bewerkstelligen.