Breaking news

Koeman maakt technische staf Oranje bekend: 'Weten wat we aan elkaar hebben'

Koeman maakt technische staf Oranje bekend: 'Weten wat we aan elkaar hebben'

20-05-2022 09:10 Laatste update: 09:52

Ronald Koeman gaat bij het Nederlands elftal weer samenwerken met zijn broer. Erwin Koeman gaat aan de slag als assistent trainer, zo meldt de KNVB. Patrick Lodeweges wordt de nieuwe keeperstrainer.

"We gaan straks met een nieuwe staf van start, waarbij kwaliteit en ervaring zwaar voor mij tellen. Ik heb eerder veel met Erwin en Patrick samengewerkt, dus dan weet je wat je aan elkaar hebt", zegt Koeman op de website van de KNVB. "De drieënhalf jaar met Erwin in Engeland (bij Southampton en Everton, red.) hebben mij geleerd dat hij een goede kijk op zaken heeft en dat we daarnaast complementair werken. Patrick is een vakman als het gaat om keeperszaken. Dat was voor mij al duidelijk tijdens onze periodes bij Feyenoord, Everton en eerder het Nederlands elftal."

Koeman neemt na het WK-voetbal het stokje over Louis van Gaal. Hij besluit om de huidige staf niet te laten zitten. Op dit moment assisteren Danny Blind en Edgar Davids bondscoach Van Gaal, terwijl Frans Hoek de rol van keeperstrainer vervult. Erwin Koeman en Lodeweges tekenen een contract tot medio 2026.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!