Nieuws

Van Bronckhorst kan Advocaat uit de boeken schieten: 'Dat verdient hij dan ook'

Van Bronckhorst kan Advocaat uit de boeken schieten: 'Dat verdient hij dan ook'

18 May - 17:50
0

Giovanni van Bronckhorst staat woensdagavond met Rangers FC in de finale van de Europa League, waar het Eintracht Frankfurt treft. De manager van Rangers kan Dick Advocaat aflossen als laatste Nederlandse trainer met een Europese prijs. Laatstgenoemde zou daar geen moeite mee hebben en is op Van Bronckhorst gesteld.

Advocaat won de Europa League in 2008 met Zenit Sint Petersburg en sindsdien heeft geen Nederlander een Europese prijs gepakt. Peter Bosz kwam in 2017 in de buurt, maar destijds verloor Ajax de finale van Manchester United in de Europa League. In het Algemeen Dagblad steekt Advocaat zijn waardering voor Van Bronckhorst niet onder stoelen of banken. "Giovanni is een geweldige jongen. Ik hoop heel erg dat hij Eintracht Frankfurt verslaat."

De 74-jarige Hagenaar bewaart warme herinneringen aan Rangers, waar hij tussen 1998 en 2001 manager was. "Die finale halen is al prachtig. Maar als hij Rangers, waar ik als voormalige trainer ook een heel goed gevoel bij heb, die prijs kan bezorgen, dan kan hij niet meer kapot daar", meent Advocaat. "Dat hij mij uit de boeken zou spelen, is geen enkel probleem. Dat verdient hij als hij wint gewoon." Van Bronckhorst speelde onder Advocaat bij Rangers tussen 1998 en 2001 en de twee kwamen elkaar later bij Feyenoord ook tegen. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie