Willem II en FC Groningen spelen gelijk: promotie voor even uitgesteld

26 april - 21:53

Willem II heeft promotie naar de Eredivisie nog niet afgedwongen. Thuis tegen FC Groningen werd met 1-1 gelijk gespeeld waardoor het feest wordt uitgesteld.

Willem II wist direct waar het aan toe was. Het thuispubliek stond op de banken en schreeuwde de spelers vanaf het eerste moment naar voren. Baten mocht dat niet, want het was juist Groningen dat meermaals dicht bij de openingstreffer kwam. De noorderlingen waren niet per se de betere ploeg, maar kregen wel de beter kansen. Onder andere Romano Postema en Thom van Bergen waren dichtbij voor de bezoekers, maar gescoord werd er in het eerste bedrijf niet.

Na rust kwam Willem II sterk uit de kleedkamer. De thuisploeg kwam meermaals dicht bij een doelpunt en na een uur spelen zette Nick Doodeman de Tilburgers op voorsprong. Het feest was groot, maar duurde niet lang. Jorg Schreuders zet de bezoekers na enkele minuten al weer op gelijke hoogte. Richting het einde van de wedstrijd ging het er fel aan toe. Meerdere overtredingen volgden elkaar op en de scheidsrechter werd getest. Het publiek zweepte de thuisploeg nog op, maar doelpunten vielen er niet meer.