Nieuws

Studio Voetbal-analisten fileren Heracles: 'Alles verkeerd gegaan wat maar kon'

Studio Voetbal-analisten fileren Heracles: 'Alles verkeerd gegaan wat maar kon'

15-05-2022 23:40

Heracles Almelo beleefde een inktzwarte zondagmiddag en zakte door de nederlaag tegen Sparta (1-3) én door de resultaten op de andere velden naar de zestiende plaats. Daardoor moet de ploeg van trainer Frank Wormuth aan de bak in de nacompetitie om een langer verblijf in de Eredivisie veilig te stellen. De Studio Voetbal-analisten verwachten niet dat de Almeloërs in die missie zullen slagen.

Vier wedstrijden voor het einde van de competitie had Heracles al 34 punten verzameld. Normaal gesproken is dat aantal genoeg om boven de zestiende plek te eindigen, maar doordat de concurrentie veel punten pakten is het spelen van play-offs voor lijfsbehoud op het hoogste niveau een feit. "Het hele seizoen is wat er verkeerd kon gaan, verkeerd gegaan", vertelt Pierre van Hooijdonk in Studio Voetbal.

Vervolgens wordt de situatie van Rai Vloet (inmiddels vertrokken nadat hij noodlottig auto-ongeluk veroorzaakte waarbij een vierjarig kind overleed), de blessure van Kai Sierhuis en de verkoop van Mitchell Burgzorg aangehaald. "Ze zijn al het scorend vermogen kwijtgeraakt." Volgens Arno Vermeulen mist Heracles Almelo kwaliteit. "Het zijn allemaal degelijke spelers, maar er zit niet echt een topper tussen", zegt Theo Janssen. "Ze hebben geen geniale spelers die een wedstrijd kunnen openbreken."

In de halve finale van de play-offs stuit Heracles op Excelsior. "Ik geloof echt dat ADO en FC Eindhoven minder zijn dan Excelsior", zegt de gewezen aanvaller. "Ik denk niet dat het gaat lukken. Ze maken simpelweg te weinig goals." Vermeulen deelt die lezing. "We hebben niet genoten van Heracles. Ze hebben een heel vlak seizoen doorgemaakt en ze hebben niet verrast."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!