Nieuws

'Fraser-besluit kwam als een verrassing, vooral apart dat het nu gebeurde'

'Fraser-besluit kwam als een verrassing, vooral apart dat het nu gebeurde'

29-04-2022 16:07

Na een bewogen week op Het Kasteel staat Maurice Steijn zaterdag voor zijn debuut als hoofdtrainer bij Sparta. AZ komt zaterdag om 21.00 uur op bezoek in Rotterdam. Vito van Crooij omschrijft de afgelopen dagen als een grote 'verrassing'.

Maandag besloot Henk Fraser op te stappen na een conflict met de clubleiding. Manfred Laros en Gerard Nijkamp wilden zijn rechterhand Aleksandar Rankovic ontslaan om de selectie van een 'nieuwe impuls' te voorzien. Dit was tegen het zere been van de 55-jarige trainer waarna hij besloot op te stappen. "Ik denk dat de groep het niet heeft zien aankomen", reageert Van Crooij op het clubkanaal van Sparta.

"Het kwam als een verrassing, uit het niets. Henk had afscheid genomen van de groep. De spelers vonden het vooral best wel apart dat het nu gebeurde voor de laatste vier wedstrijden", vervolgt hij.

Nieuwe energie
Volgens Van Crooij 'is iedereen met elkaar bezig gegaan', sinds Steijn arriveerde op Spangen. "Er is veel energie, maar dat hebben we altijd wel gehad. Misschien krijgen andere spelers nu een kans en zorgt dat voor nieuwe energie", denkt hij. Eerder werkten de twee al succesvol samen bij VVV-Venlo. "Ik denk als je in het verleden succesvol bent geweest met een trainer, het een goed gevoel geeft om weer met diegene samen te werken waarmee je het goed hebt gehad."

Het pakken van punten is het enige dat telt, benadrukt Van Crooij. "We moeten ervoor zorgen dat dat in de laatste vier wedstrijden eruit gaat komen. We staan laatste, maar iedereen staat dicht bij elkaar. We hebben laten zien tegen topploegen dat we het ze moeilijk kunnen maken", dicht hij Sparta een kans toe tegen subtopper AZ.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie