Nieuws

Grote aderlating voor RKC: Waalwijkers missen Odgaard in degradatiestrijd

Grote aderlating voor RKC: Waalwijkers missen Odgaard in degradatiestrijd

26-04-2022 22:53

Jens Ogaard is de komende weken niet inzetbaar voor RKC Waalwijk. De 23-jarige Deen scheurde in de wedstrijd tegen PEC Zwolle een spiertje in zijn bovenbeen en komt mogelijk dit seizoen niet meer in actie.

Dat meldt De Telegraaf. Odgaard wordt dit seizoen door RKC gehuurd van het Italiaanse Sassuolo. Hij groeide dit seizoen uit tot een zeer gewaardeerde kracht in Waalwijk. De 23-jarige Deen was met acht goals en zes assists enorm belangrijk voor RKC. De ploeg van trainer Joseph Oosting staat op de vijftiende plek in de Eredivisie. Met slechts twee punten boven PEC Zwolle en Willem II en drie punten boven Sparta Rotterdam, is RKC allesbehalve veilig.

De blessure van Odgaard is dan ook een grote aderlating voor de Waalwijkers. Hij kwam dit seizoen alle competitiewedstrijden in actie. De Deen verscheen 28 keer aan de aftrap van een duel. In de laatste vier wedstrijden neemt RKC het op tegen FC Groningen (thuis), SC Cambuur (uit), Heracles (thuis) en AZ (uit). 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!