Nieuws

Algerije woest op arbitrage na WK-uitschakeling en dient verzoek in bij FIFA

Algerije woest op arbitrage na WK-uitschakeling en dient verzoek in bij FIFA

31-03-2022 12:50

Middels een persbericht heeft de Algerijnse voetbalbond (FAF) aangegeven bezwaar aan te tekenen tegen de arbitrage. Volgens de Noord-Afrikanen zijn zij ernstig benadeeld en moet de wedstrijd tussen Algerije en Kameroen worden overgespeeld.

Over twee duels in de play-off voor WK-kwalificatie waren De Ontembare Leeuwen te sterk voor Algerije. Uiteindelijk velde Karl Toko Ekambi het vonnis over de Vossen en schoot hij Kameroen in de 124ste minuut naar het WK van Qatar.

Algerije doet zijn beklag over een omstreden moment voorafgaand aan de eerste treffer van Kameroen. Een ogenschijnlijk opzichtige duw werd over het hoofd gezien door de arbitrage. 'We zijn vastbesloten om alle wettelijk toegestane middelen te gebruiken om zijn rechten te herstellen en de wedstrijd opnieuw te spelen, onder voorwaarden die de eerlijkheid en partijdigheid van de arbitrage garanderen', schrijft de FAF in een statement.

De poging lijkt een laatste redmiddel om alsnog het WK te bereiken. Het zou overigens niet voor het eerst zijn dat de FIFA een dergelijk verzoek in behandeling neemt. In 2017 kende arbiter Joseph Lamptey een zeer dubieuze strafschop toe aan Zuid-Afrika tegen Senegal. Nadat de Wereldvoetbalbond een onderzoek naar hem startte, na een verzoek van Senegal, bleek hij betrokken te zijn bij matchfixing. Daarop besloot de FIFA dat het duel over gespeeld moest worden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!