Nieuws

Bondscoach Marokko smijt deur dicht voor Ziyech en Mazraoui: 'Nu is het gedaan'

Bondscoach Marokko smijt deur dicht voor Ziyech en Mazraoui: 'Nu is het gedaan'

17-03-2022 12:46 Laatste update: 12:49

De verstandhouding tussen bondscoach Vahid Halilhodzic van Marokko en Hakim Ziyech en Nouassir Mazraoui is zoals bekend bijzonder koel. Een verzoening is volgens de Bosniër definitief van de baan, nadat het tweetal bedankte voor een plek in de voorselectie van de Leeuwen van de Atlas.

"Ik spreek vaak met de bondsvoorzitter", reageert Halilhodzic bij de bekendmaking van de selectie.. "Ziyech en Mazraoui stonden op de lijst. Ze hebben gekozen de uitnodiging te weigeren. We respecteren die keuze, nu is het gedaan. Ik zal nooit meer over ze spreken. Ik richt me op mijn groep en de spelers die zijn opgeroepen", smijt hij de deur dicht.

Beide spelers onderhouden een gebrouilleerde relatie met Halilhodzic. Volgens de bondscoach hebben Ziyech en Mazraoui geen oog voor het teamproces en zijn zij vooral met zichzelf bezig. Dat was voor de oefenmeester één van de redenen de twee Nederlandse Marokkanen niet meer te selecteren.

Toen bondsvoorzitter Fouzi Lekjaa de deur op een kiertje zette door te stellen dat het tweetal weer deel uit zou maken van de voorselectie, bedankten zowel Ziyech als Mazraoui daar vrijwel direct voor. Nu is dus definitief duidelijk dat gedurende de termijn van Halilhodzic de twee voormalig ploeggenoten bij Ajax niet meer voor Marokko in actie zullen komen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!