Nieuws

'Prijskaartje om Botman's nek tientallen miljoenen hoger dan bod Newcastle'

'Prijskaartje om Botman's nek tientallen miljoenen hoger dan bod Newcastle'

15-01-2022 12:24 Laatste update: 13:22

Het Britse medium The Telegraph weet welk prijskaartje om de nek van Sven Botman hangt. Voor een bedrag van 55 miljoen euro wil zijn werkgever Lille een afscheid van de mandekker overwegen. Het steenrijke Newcastle United is geïnteresseerd in de Nederlander.

De krant weet dat The Magpies bereid zijn om ver te gaan voor de verdediger en bereid zijn het eigen transferrecord te breken. Sinds de overname door het Saudische investeringsfonds Public Investment Fund (PIF) is er aan geld geen gebrek bij de nummer negentien van de Premier League. Een bod van 35 miljoen euro door de Engelse club is resoluut van tafel geveegd door Lille. 

Sinds de zomer van 2020 speelt Botman in Lille, dat toen acht miljoen overmaakte naar Ajax om zich van de diensten van de stopper te verzekeren. In zijn eerste siezoen groeide hij direct uit tot basisspeler en kroonde hij zich tot verrassing van velen tot kampioen van Frankrijk. Dit seizoen is Botman opnieuw een belangrijke kracht, maar zijn de collectieve prestaties een stuk minder: Les Dogues bezetten de tiende plaats in de Ligue 1. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!