Nieuws

Op welke plaatsen staan AZ en West Ham momenteel op de UEFA-clubranglijst?

Op welke plaatsen staan AZ en West Ham momenteel op de UEFA-clubranglijst?

11-05-2023 10:00 Laatste update: 10:00
1

We zitten in de laatste maand van het seizoen 2022/23 maar hebben nog altijd een Nederlandse club die actief is op de Europese velden: AZ. Op welke plek staan de Alkmaarders eigenlijk op de UEFA-clubranglijst en waar kunnen we West Ham United - de tegenstander in de halve finale van de Conference League - terugvinden? VoetbalNieuws laat het aan je zien.

De UEFA-clubranglijst is een lijst waarin alle clubs gerangschikt staan op de behaalde Europese resultaten van de afgelopen vijf jaar.

Geen al te groot verschil tussen AZ en West Ham United

AZ is de derde Nederlandse ploeg die terug te vinden is op de lijst. De Alkmaarders staan om de 37e plaats en treffen donderdagavond met West Ham United een tegenstander die op papier van groot formaat is. Een blik op de ranglijst doet wat anders vermoeden: The Hammers moeten het doen met plek 45.

Ook de traditionele top-drie is terug te vinden in de lijst. Ajax stijgt nog altijd ver boven de rest uit. De Amsterdammers staan op de elfde plek. Als tweede Nederlandse club op de lijst vinden we Feyenoord terug. De Rotterdammers staan op de 34e plek, zes plaatsen boven PSV (40e).

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!