Nieuws

'Everton breekt meerdere Financial Fair Play-regels en moet vrezen voor straf'

'Everton breekt meerdere Financial Fair Play-regels en moet vrezen voor straf'

24-03-2023 19:12

Everton FC moet vrezen voor een fikse straf van de Engelse voetbalbond. De club uit Liverpool zou de afgelopen drie jaar te veel verlies hebben geleden en wordt nu onderzocht. 

Everton mocht in de afgelopen drie jaar 120 miljoen euro aan verlies draaien volgens de Financial Fair Play-regels, maar dat bedrag zit inmiddels boven de 400 miljoen euro. Het gaat om dezelfde set regels waar Manchester City dit seizoen ook mee te maken heeft gekregen. The Guardian schrijft dat de straf, indien de club schuldig wordt bevonden, kan variëren van een geldboete tot puntenaftrek.

De Engelse bond onderzocht de situatie tien maanden lang en heeft het vervolgens bij een commissie neergelegd. Puntenaftrek zou Everton zéér slecht uitkomen: de club staat dan wel vijftiende en is voorlopig veilig, maar de voorsprong op nummer achttien bedraagt slechts twee punten. De Premier League belooft een spannend slot te hebben: het verschil tussen de laatste negen ploegen is slechts vier punten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!