Nieuws

Van Bommel blikt terug op Wolfsburg-ontslag: 'Er viel een last van mijn schouders'

Van Bommel blikt terug op Wolfsburg-ontslag: 'Er viel een last van mijn schouders'

10-03-2023 16:55

Mark van Bommel zit momenteel op zijn plek bij Royal Antwerp, maar anderhalf jaar geleden zag de wereld er een stuk anders uit. De Nederlandse trainer werd ontslagen bij VfL Wolfsburg, iets wat hij tot op de dag van vandaag niet erg vindt.

Afgelopen seizoen stapte Van Bommel in bij Wolfsburg. De oefenmeester begon erg goed met vier overwinningen op rij, maar al snel daarna keerde het tij. De Duitse trainersklus duurde slechts negen speelronden, waarna hij ontslagen werd. "Ik vond dat eigenlijk niet eens zo erg", begint Van Bommel in de podcast Met Open Vizier.

"Ik wist namelijk vanaf het begin wist dat het moeilijk zou gaan worden vanwege de situatie bovenin de club. Alleen winnen zou mij in het zadel houden", vervolgt Van Bommel, die meer opgelucht dan verdrietig was toen het contractueel geziene noodlot toesloeg. "Toen werd ik ontslagen. Een dag later was ik de honden aan het uitlaten en stond ik op de golfbaan. Er viel een last van mijn schouders."

Van Bommel is echtgenoot en trotse vader in een gezin, maar in Duitsland bivakkeerde hij alleen. "Ik was daar alleen, omdat mijn jongens natuurlijk vol in het voetbal zaten en mijn dochter op hoog niveau tennist. Ik verpieterde daar. Het voelde niet goed en dat was het ook niet. Ik heb een verkeerde keuze gemaakt, ik had ook andere opties in Duitsland. Dat is achteraf bekeken gewoon niet goed gegaan. Toen ik met mijn vrouw terugvloog, was ik eigenlijk wel heel blij dat het gebeurd was", besluit Van Bommel.

Momenteel zit Van Bommel wel op zijn plek als trainer van Antwerp. Met de club uit de Belgische havenstad staat de oefenmeester momenteel op de derde plaats in de Belgische Jupiler League.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!