Wedstrijdverslag

Tottenham-tiental maakt geen vuist tegen AC Milan en vliegt uit Champions League

Tottenham-tiental maakt geen vuist tegen AC Milan en vliegt uit Champions League

8 maart - 23:05 Laatste update: 23:07

AC Milan heeft de kwartfinales van de Champions League weten te behalen. De Italianen speelden met 0-0 gelijk tegen een vlak Tottenham Hotspur, dat geen moment uitstraalde de 1-0 achterstand van het heenduel weg te kunnen spoelen.

Met Arnaut Danjuma op de bank begon Tottenham aan het duel tegen Milan. De eerste helft van het duel was er een om snel te vergeten. Op een schot van Harry Kane dat gevaarlijk van richting werd veranderd was er vrijwel niets te beleven voor de doelen van Spurs-doelman Fraser Forster en Milan-goalie Mike Maignan. De 0-0 ruststand was dan ook het logische gevolg.

In het eerste deel van de tweede helft was hetzelfde spelbeeld te zien als in het eerste bedrijf, maar halverwege kwam het duel wat meer los. Daar was een afstandsschot van Pierre-Emile Hojbjerg voor nodig, dat knap werd gepakt door Maignan.

Spurs probeerde wel, maar kon niet echt een vuist maken en een kwartier voor tijd viel de Champions League-droom helemaal in duigen. Christian Romero maakte een bikkelharde sliding op Théo Hernandez en ontving zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. In de blessuretijd was het Kane dat nog één keer bijzonder gevaarlijk werd. De Engelsman kopte op doel van Maignan, maar die tikte de bal uit de hoek.

Het is de eerste keer sinds elf jaar dat Milan zich voor de kwartfinales van de Champions League plaatst. Eerder deze avond deed Bayern München hetzelfde ten koste van Paris Saint-Germain.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie