Nieuws

'Sarri geeft sommige Lazio-spelers rust tegen AZ, Braziliaan als 'valse negen''

'Sarri geeft sommige Lazio-spelers rust tegen AZ, Braziliaan als 'valse negen''

07-03-2023 10:36 Laatste update: 12:57

Felipe Anderson gaat dinsdagavond bij Lazio de plaats in de spits innemen van de geblesseerde Ciro Immobile. Dat is althans de verwachting van Football Italia. Om 18.45 uur trappen I Biancocelesti in de achtste finales van de Conference League af tegen AZ. De wedstrijd wordt op dinsdag gespeeld, omdat stad- en stadiongenoot AS Roma deze week ook thuis speelt in Europa.

Immobile is de enige vooraf vastgestelde afwezige bij Lazio, dat afgelopen vrijdag nog knap koploper Napoli versloeg met 0-1. Desondanks is zijn gemis een groot gelag voor de ploeg van Maurizio Sarri. Met 11 doelpunten en 5 assists in 27 wedstrijden is de Italiaanse sterspeler nog altijd van absolute waarde voor Lazio.

Anderson, de Braziliaan die in de zomer van 2021 overkwam van West Ham United, wordt meestal als rechtsbuiten opgesteld, maar kan ook prima op de andere aanvallende posities uit de voeten. Het medium verwacht dat hij als een soort 'valse nummer negen' gaat spelen, waarbij hij wordt geflankeerd door Mattia Zaccagni en de inmiddels 35-jarige Pedro Rodríguez, die we nog kennen uit zijn glorietijd bij FC Barcelona.

Daarnaast zou Sarri ervoor kiezen om sommige spelers rust te geven, waaronder keeper Ivan Provedel en verdedigers Alessio Romagnoli en Nicolò Casale. Men verwacht dat Sergej Milinkovic-Savic zijn plek op het middenveld wellicht moet afstaan aan Matias Vecino.

Bij AZ worden nauwelijks wijzigingen verwacht, al neemt Jordy Clasie volgens het Algemeen Dagblad zijn plaats op het middenveld weer in. In de met 0-1 gewonnen competitiewedstrijd tegen Vitesse ontbrak hij nog wegens een schorsing. Djordje Mihailovic was toen zijn vervanger.

Vermoedelijke opstelling Lazio: Maximiano; Lazzari, Gila, Patric, Marusic; Vecino, Cataldi, Luis Alberto; Pedro, Anderson, Zaccagni.

Vermoedelijke opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Goes, Hatzidiakos, Kerkez; Reijnders, Mijnans, Clasie; Odgaard, Pavlidis, Karlsson.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!