Nieuws

Den Bosch in zak en as na slachtpartij: 'We zijn niet meer betaaldvoetbal-waardig'

Den Bosch in zak en as na slachtpartij: 'We zijn niet meer betaaldvoetbal-waardig'

03-03-2023 23:04

FC Den Bosch pakte vrijdag een negatief record door met 13-0 van PEC Zwolle te verliezen. Trainer Jack de Gier en aanvoerder Danny Verbeek zijn hard voor de eigen wanprestatie. 

Ajax won in 2020 nog met 13-0 van VVV-Venlo, dat een vroege rode kaart pakte, maar in de Keuken Kampioen Divisie kwam een dergelijke uitslag nog niet voor: de 12-1 zege van Sparta uit 2010 is sinds vrijdag uit de boeken. De Gier neemt geen blad voor de mond wat betreft zijn teleurstelling. "Ik denk dat dit het dieptepunt in mijn carrière is, als speler en als trainer", meent de trainer tegenover ESPN. "Als pupil heb ik dit ook nooit meegemaakt. Deze avond zal me nog lang bijblijven."

Aanvoerder Verbeek weet eveneens niet waar hij moet beginnen. "Dit is de grootste vernedering in mijn carrière. We misten vijf, zes spelers en dan kun je zien dat we niet meer betaaldvoetbalwaardig zijn. We misten de voetballogica. Dan kun je Hans Klok voor de selectie zetten, maar dan gaat het hem niet worden. We staan niet op de rand van de afgrond, maar we liggen erin."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!