Reactie

Mijnans: 'Voor mijn gevoel kan ik op deze manier nog wel een helft doorgaan'

Mijnans: 'Voor mijn gevoel kan ik op deze manier nog wel een helft doorgaan'

10-02-2023 23:51

Sven Mijnans was vrijdagavond ontketend in de 5-0 overwinning die AZ boekte op Excelsior. De van Sparta Rotterdam overgekomen middenvelder was bij zijn basisdebuut in de Eredivisie goed voor twee doelpunten en een assist. Na afloop reageert hij uitgelaten voor de camera's van ESPN.

"Het is gewoon heerlijk om in zo'n voetballend elftal te spelen", aldus de jongeling. Analist Kees Luijckx vraagt aan hem of hij dat in de wedstrijden ervoor ook zo ervaarde, omdat hij toen volgens hem nog niet helemaal 'los' oogde.

"Ik heb natuurlijk alleen nog tegen Utrecht gespeeld, daarvoor niet echt", legt Mijnans uit. "Ik denk dat mijn speelstijl heel goed in dit elftal past, ook op tien. Ik denk dat het een echte lopende tien nodig heeft en dat ik die rol heel goed kan invullen."

Hij stelt energie te krijgen van het spel dat AZ speelt en daardoor ook door te kunnen blijven gaan en te excelleren in fitheid. "En ik kan dan beter voetballen. De eerste dagen was het wel even wennen met veel krachtmetingen. Maar ik ben best wel snel aangepast en voel me topfit. Voor mijn gevoel kan ik nog wel een helft doorgaan op deze manier, dus dat is top."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!