Nieuws

Van Gaal overtuigde succescoach De Treffers: 'We hebben nog steeds contact'

Van Gaal overtuigde succescoach De Treffers: 'We hebben nog steeds contact'

07-02-2023 16:06

Roy Echteld heeft 'eens in de zoveel tijd' contact met Louis van Gaal. De stuntcoach van De Treffers staat dinsdagavond in de achtste finale van de KNVB Beker tegenover De Graafschap.

"Bij Fysiomed, de bekende fysiotherapiepraktijk van mijn neef Leo, kwam ik Louis van Gaal tegen", steekt Echteld van wal in gesprek met De Telegraaf. "Ik heb hem gevraagd of ik mijn voetbalvisie eens tegen hem aan mocht houden. Het is overdreven om te zeggen dat we elkaar veel spreken, maar eens in de zoveel tijd hebben we contact."

Van Gaal overtuigde Echteld om een avontuur bij De Treffers aan te gaan. "Ik twijfelde of ik bij een amateurclub niet uit beeld zou raken. Maar Louis was er voor honderd procent van overtuigd dat ik naar De Treffers moest gaan. En dat vond mijn vriend Nol Vet, met wie ik altijd over zulke dingen spar, ook."

Het huwelijk tussen Echteld en De Treffers blijkt tot dusver erg succesvol te zijn. De oefenmeester schakelde in de eerste rondes van de KNVB Beker eredivisionisten RKC Waalwijk en SC Cambuur uit. Dinsdagavond wacht De Graafschap.  "We hebben een idee hoe we het gaan aanpakken, hopen goed door de beginfase heen te komen en als het tempo bij De Graafschap omlaag gaat ook onze kansen te krijgen. Als het aan ons ligt, is het bekersprookje nog lang niet voorbij", besluit Echteld.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!