Dortmund keert terug in titelrace met zege op Leverkusen en Haller als basiskracht

29-01-2023 20:13 Laatste update: 20:16

Borussia Dortmund heeft zaterdagavond met 0-2 gewonnen op bezoek bij Bayer Leverkusen. Daarmee maakten de geelzwarten een einde aan de zegereeks van Leverkusen en keren ze volledig terug in de Duitse titelrace.

Sébastien Haller keerde voor het eerst weer terug in de basis. De oud-Ajacied ontbrak in de gehele eerste seizoenshelft omdat er teelbalkanker bij hem werd geconstateerd. Donyell Malen keerde bovendien terug op de bank. Jeremie Frimpong startte vanaf minuut één bij Leverkusen.

Ondanks dat Leverkusen met felle druk begon, kwam Dortmund langzaam maar zeker in haar spel. Na dik een halfuur troffen de gasten voor het eerst doel. Een strakke bal vanaf rechts belandde na een leep overstapje van Haller voor de voeten van Karim Adeyemi, die zodoende zijn eerste Bundesliga-goal maakte. Tien minuten na rust zorgde Edmond Tapsoba met een eigen doelpunt voor de verdubbeling van de Dortmund-voorsprong.

In het restant van de wedstrijd probeerde Leverkusen het wel, maar het mocht niet baten. Zodoende liep Die Werkself na vijf overwinningen op rij weer een nederlaag op. Zij staan in de middenmoot, op plek negen. Dortmund staat na zondag op de vierde plaats, op slechts drie punten achter koploper Bayern München.