Nieuws

Schreuder tevreden na teleurstellende Ajax-nederlaag: 'Het was een goede week'

Schreuder tevreden na teleurstellende Ajax-nederlaag: 'Het was een goede week'

04-12-2022 13:29

Ajax oefende zaterdag in Marbella tegen Blackburn Rovers en ging met 2-0 onderuit. Ondanks de nederlaag zag trainer Alfred Schreuder genoeg lichtpunten.

"In de eerst helft hebben we genoeg mogelijkheden gehad om iets te doen, maar het was niet goed genoeg om te winnen", aldus Schreuder tegenover Ajax TV. "Als je naar de voorbereiding kijkt, is de uitslag in principe wat minder belangrijk. Je kijkt naar bepaalde dingen en over sommige dingen ben ik tevreden, maar over sommige dingen ben ik niet tevreden. Ik vind dat we veel sneller moeten omschakelen na balverlies als team."

Schreuder was vooral blij met de optredens van Maarten Stekelenburg en Ahmetcan Kaplan. "Maarten vind ik een hele stabiele indruk maken, dat was goed om te zien", aldus de coach over eerstgenoemde. "Je kijkt natuurlijk ook naar wat we nu hebben, welke jongens er richting een basisplaats kunnen gaan. Dan zie je natuurlijk wel een paar jongens, zoals Kaplan, dat vind ik wel een hele interessante, om te zien hoe hij zich ontwikkeld."

"Voor ons was het een goede week", sluit Schreuder af. "We hebben goede arbeid kunnen verrichten. Volgende week doorbouwen om weer sterker te worden."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!