Nieuws

Advocaat gelooft in Oranje-stunt: 'Ben niet onder de indruk van Argentinië'

Advocaat gelooft in Oranje-stunt: 'Ben niet onder de indruk van Argentinië'

03-12-2022 23:48

Dick Advocaat wil niet uitsluiten dat Nederland het WK gaat winnen. Oranje rekende zaterdag af met de Verenigde Staten en zag Argentinië met de grootste moeite langs Australië komen.

Oranje treft Argentinië in de kwartfinale en moet bij een zege nog twee keer winnen om medio december de wereldbeker in de lucht te houden. Advocaat wil alle criticasters even niet meer horen. "Het gaat om het resultaat, dat was uitstekend. Ja, het kan beter, maar dat zeggen de spelers en trainer ook. De tweede helft was wel iets beter, maar toch nog niet goed genoeg", stelt de kersverse trainer van ADO Den Haag bij De Oranjewinter.

Volgens Advocaat is de teamsfeer goed bij Oranje. "Die groep zit echt goed in elkaar, honderd procent. Ik vind dat Louis het heel goed doet, hi is heel open en zichzelf." Oranje groeit ook enigszins in het toernooi. "In de eerste drie wedstrijden konden beide backs niet opkomen omdat ze met vijf man achterin speelden. Amerika had er vier, waardoor ze continu de ruimte kregen. Die krijgen ze tegen Argentinië niet, hoor. Ik vond Amerika wel aardig spelen", besluit Advocaat.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!