Nieuws

Portugese goal blijft gemoederen bezig houden: FIFA stelt onderzoek in

Portugese goal blijft gemoederen bezig houden: FIFA stelt onderzoek in

29-11-2022 07:04 Laatste update: 08:03
1

Het openingsdoelpunt van Portugal tegen Uruguay blijft de gemoederen bezighouden. De technische commissie van de FIFA gaat zich buigen wie de treffer op zijn naam krijgt.

Bruno Fernandes gaf voor en Cristiano Ronaldo leek de bal te schampen met zijn hoofd en nadat het leer de doellijn was gepasseerd, juichte hij uitbundig. De goal kwam vervolgens op naam van de 37-jarige spits, maar nog tijdens de wedstrijd besloot de FIFA het besluit terug te dragen en de naam van Fernandes op het wedstrijdformulier te plaatsen, aangezien Ronaldo de bal tóch niet zou hebben geraakt.

Desalniettemin is het nog altijd niet zeker dat het doelpunt ook definitief op de naam van de Manchester United-middenvelder blijft staan. De technische commissie van de FIFA, bestaande uit Jürgen Klinsmann, Alberto Zaccheroni, Du-Ri Cha, Sunday Oliseh, Faryd Mondragon en Pascal Zuberbühler gaat zich nu buigen wie de treffer krijgt toegewezen.

Ronaldo was overtuigd van zijn gelijk en zei na afloop stellig dat hij de bal had geraakt. Fernandes stelde zich dienstbaar op. "Ik juichte met Ronaldo mee alsof het zijn goal was. Het leek zijn doelpunt. Ik wilde een voorzet op hem geven."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!