Nieuws

'Onana door Kameroen uit de selectie gezet om disciplinaire redenen'

'Onana door Kameroen uit de selectie gezet om disciplinaire redenen'

28-11-2022 09:45 Laatste update: 09:54

André Onana is door Kameroen om disciplinaire redenen uit de selectie gezet. Dat meldt een woordvoerder van de Kameroense voetbalbond (Fecafoot) aan persbureau AFP.

De oud-doelman van Ajax komt daardoor niet in actie tegen Servië. Het is onbekend wat de reden is voor het uit de selectie zetten van Onana. Ook is het onduidelijk of de doelman de rest van het WK niet meer in actie komt, of dat het slechts om één duel gaat. Na het duel met Servië staat er nog een wedstrijd tegen Brazilië op het programma voor Kameroen. Tegen Servië zal Devis Epassy onder de lat plaatsnemen. 

Onana maakte tegen Zwitserland (1-0 verlies) zijn debuut op het WK en speelde verdienstelijk. De keeper kon alleen niet voorkomen dat zijn land onderuit ging. Mogelijk blijft het dus bij één duel voor de 26-jarige sluitpost.

De oud-Ajacied raakte eerder al in opspraak toen hij maandenlang geschorst werd wegens een overtreding van de dopingregels. Na zijn transfervrije vertrek bij Ajax leek de doelman zijn carrière weer op de rit te hebben, nadat hij een basisplaats veroverde bij Internazionale. Nu krijgt de keeper een volgende tegenslag te verwerken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!