Nieuws

Voetbalrechten niet meer naar RTL en SBS: '99,9% kans dat het Ziggo is'

Voetbalrechten niet meer naar RTL en SBS: '99,9% kans dat het Ziggo is'

04-11-2022 22:34

Niet RTL of SBS6 zullen vanaf 2024 de voetbalrechten wat betreft Europees voetbal bezitten, maar Ziggo gaat met de rechten aan de haal. Met dat nieuws komt Chris Woerts vrijdagavond.

 "Het is geen leuk nieuws, maar droevig nieuws", begint Woerts in het programma Vandaag Inside. "We (SBS6, red.) raken onze voetbalrechten kwijt. Donderdag werden we gebeld door de UEFA. Jullie, RTL en ESPN hebben de rechten niet. Er is een partij die op het hele pakket geboden heeft: én de Champions League, én de Europa League én de Conference League."

"Dat gaat naar één partij. 99,9% kans dat het Ziggo is", vervolgt Woerts. Die nemen nu de telefoon niet op. Het gaat om het seizoen 2024/2025. We hebben het uitgerekend en denken dat het boven de 25 miljoen euro voor het hele pakket is. Ik moet Ziggo feliciteren, want ze hebben het goed gedaan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!