Nieuws

Ten Hag voorziet rol voor Van de Beek: 'Als hij beschikbaar is, krijgt hij kansen'

Ten Hag voorziet rol voor Van de Beek: 'Als hij beschikbaar is, krijgt hij kansen'

28-10-2022 15:53
1

Erik ten Hag voorziet een belangrijke rol voor Donny van de Beek in de komende weken. De Nederlander is hersteld van een blessure en maakte tegen Sheriff Tiraspol voor het eerst weer minuten.

Elf minuten voor tijd kwam de middenvelder in het veld tegen de Moldavische tegenstander. "Ik was erg blij om Harry (Magruie, red.) en Donny in te brengen en ze minuten te geven", zegt Ten Hag op de clubsite. "Donny is nog maar een week aan het trainen en Maguire lag er helemaal lang uit. Ze moeten in de juiste vorm komen."

Van de Beek kwam in de voorbereiding en aan het begin van het seizoen amper tot minuten bij Manchester United, maar toch denkt de Nederlandse manager de spelverdeler hard nodig te hebben. "Als je het seizoen tot nu toe analyseert, kreeg hij kansen wanneer hij beschikbaar was. Als we goals nodig hebben, weet ik dat Donny erg goed is in de positie te kiezen om doelpunten te maken. Daarnaast is hij erg goed in de transitie van aanval naar verdediging."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!