Nieuws

Zinderende slotdag wacht in poule D: vier teams hebben alles nog in eigen hand

Zinderende slotdag wacht in poule D: vier teams hebben alles nog in eigen hand

26-10-2022 23:34 Laatste update: 23:59

Waar in sommige Champions League-poules het oordeel al is geveld, is dat in poule D nog alles behalve het geval. Alle vier de ploegen maken na woensdagavond nog kans op zowel de eerste als de laatste plek.

Tottenham Hotspur - Sporting Portugal: 1-1
Dat geldt onder meer voor Tottenham Hotspur en Sporting Portugal, die vanavond in Londen gelijkspeelden. Voormalig Excelsior-speler Marcus Edwards zette de Portugezen in de 22e minuut op voorsprong. Lang leek Sporting de drie punten in handen te hebben, maar de beter spelende Spurs kwamen tien minuten voor tijd op gelijke hoogte. Rodrigo Bentancur kopte raak na een fraaie corner, waardoor het in 1-1 eindigde.

Eintracht Frankfurt - Olympique Marseille: 2-1
In diezelfde poule was er spanning en sensatie tussen Eintracht Frankfurt en Olympique Marseille. Met name in de eerste helft, toen de eerste serieuze doelpoging ook meteen raak was. Na een knappe aanval rondde Daichi Kamada mooi af. Een kleine twintig minuten later nam Matteo Guendouzi een voorzet vanaf rechts in één keer op de slof, waardoor het weer gelijk stond. De volgende klap was weer voor de regerend Europa League-winnaar. In de 27e minuut schoot Randal Kolo Muani in de rebound de 2-1 binnen.

De tweede helft was daarentegen niet eentje om over naar huis te schrijven, al is een compliment voor Frankfurt op zijn plaats. De Duitsers hielden knap stand en trokken zeer zakelijk de drie punten over de streep, waardoor het alles nog in eigen hand heeft.

En dat geldt dus voor alle ploegen in poule D. Frankfurt gaat volgende week naar Lissabon, terwijl de Spurs op bezoek mogen bij Marseille. Antonio Conte staat er met zijn ploeg het best voor. Zij hebben acht punten. Sporting en Frankfurt hebben er zeven, Marseille zes.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!