Nieuws

Fikse boete voor 'pizzabezorger' na het betreden van veld FC Volendam

Fikse boete voor 'pizzabezorger' na het betreden van veld FC Volendam

25-10-2022 12:50

Het duel tussen FC Volendam en sc Heerenveen werd het afgelopen weekend in de tweede helft verstoord door een pizzabezorger die het veld betrad. De veldbetreder blijkt een YouTuber te zijn die zijn geld verdient met het doen van uitdagingen, maar mag nu een boete van ruim tweeduizend euro betalen. 

Aanvoerder Damon Mirani stuurde de veldbetreder direct weg, maar FC Volendam gaat verder en heeft een boete laten opleggen. "We hopen maar dat dit bij een incident blijft", zegt directeur Richard de Weijze tegenover De Telegraaf. "Het was een eenmansactie van een YouTuber, die opdrachten krijgt van zijn volgers om gekke stunts uit te halen. Dit keer was dat: bezorg een pizza tijdens een wedstrijd van FC Volendam. Dat is voor hem zijn inkomstenbron. Nou, hij heeft zijn aandacht gehad, maar wij zijn echt niet blij met figuren die over de rug van het voetbal heen willen scoren."

FC Volendam wil voorkomen dat dergelijke situaties zich vaker voordoen en zijn dan ook streng. "Dit is een gevalletje illegaal het veld betreden. Daar staat een stadionverbod op bij FC Volendam en een boete van 2000 euro. We hebben deze persoon ook aangemeld bij de KNVB en daar rekenen ze een boete van 450 euro en mogelijk een landelijk stadionverbod. Hoe lang dat stadionverbod gaat duren? Dat moeten we nog even bekijken."

Als de YouTuber, die het voorval met zijn telefoon opnam, geld verdient aan de beelden, zijn de spreekwoordelijke rapen nog niet gaar. "Die rechten op beelden tijdens de wedstrijd liggen bij ESPN. Iedereen mag tijdens de wedstrijd beelden maken, maar dan uitsluitend voor privégebruik. Het is echter aan ESPN of zij hier tegen gaan optreden, als deze persoon de beelden daadwerkelijk publiceert en er aan gaat verdienen", besluit De Weijze. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!