Nieuws

'Bij Man U heb je Ronaldo, bij Barça had je Messi, situatie met Yilmaz hetzelfde'

'Bij Man U heb je Ronaldo, bij Barça had je Messi, situatie met Yilmaz hetzelfde'

13-09-2022 07:55

Fortuna Sittard heeft met Julio Velázquez een nieuwe trainer. De Spanjaard hoopt de ploeg zo snel mogelijk op de rit te krijgen en vergelijkt de situatie rondom Burak Yilmaz met die van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo.

Sjors Ultee werd na drie duels ontslagen bij Fortuna. Velázquez zal zaterdag tegen Excelsior voor het eerst langs het veld staan als zijn opvolger. "Het eerste gevoel is heel goed", aldus de Spaanse trainer tegenover ESPN. Over de situatie rondom Yilmaz, die door interim-trainer Dominik Vergoossen een 'invloedrijke assistent' werd genoemd, heeft de Spanjaard het volgende te zeggen. "Er zijn meerdere captains op dit moment. Ik heb respect voor de situatie. Ik moet het bestuderen en analyseren en daarna beslissen. Dat is mijn verantwoordelijkheid. Er zijn verschillende spelers heel belangrijk."

Velázquez maakt een bijzondere vergelijking met de situatie rondom de Turkse spits. "Als je Manchester United traint, heb je Cristiano Ronaldo. Als je FC Barcelona traint, had je jaren geleden Lionel Messi. Voor mij is de situatie hetzelfde", aldus de trainer. "Het is belangrijk om te onthouden dat het elf tegen elf is in deze sport, om de huidige stemming en de dynamiek te verbeteren. Niemand staat boven iemand. We moeten niet vergeten dat we nu laatste staan."

Zaterdag om 21.00 speelt Fortuna Sittard in eigen huis tegen Excelsior in de Eredivisie. Onder leiding van Velázquez gaan de Limburgers op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!