Nieuws

Van Marwijk ziet belangrijk aspect bij Ajax: 'Van Gaal mag er heel blij mee zijn'

Van Marwijk ziet belangrijk aspect bij Ajax: 'Van Gaal mag er heel blij mee zijn'

13-09-2022 07:15 Laatste update: 07:29

Bert van Marwijk kijkt uit naar de Champions League-wedstrijd tussen Liverpool en Ajax. De oud-bondscoach van Oranje geniet van het aantal Nederlanders in de basiself bij de Amsterdamse grootmacht.

Van Marwijk weet als geen ander dat Nederlanders die met Ajax op het hoogste niveau acteren goed is voor Oranje. "Louis van Gaal mag er echt heel blij mee zijn dat er op dit niveau – het hoogste clubvoetbalpodium van de wereld – zeven Nederlanders in het veld staan. Dat zij elke dag met elkaar op het trainingsveld staan, is zeker met de korte voorbereidingstijd op het WK beslist een voordeel, een zegen voor Oranje", aldus de oud-trainer van Feyenoord tegenover De Telegraaf.

Volgens de oud-bondscoach werkt Ajax nog steeds volgens de principes van Johan Cruijff. "Ajax en – met het oog op het WK – Louis van Gaal mogen Johan Cruijff nog steeds dankbaar zijn. De jeugdopleiding heeft alle stormen in het topvoetbal doorstaan", aldus de oud-trainer. "Op een gegeven moment moesten we van de Duitsers leren en later weer van de Italianen."

Ook Alfred Schreuder kan op complimenten rekenen van Van Marwijk. De beslissing om Kenneth Taylor op te stellen vindt hij dapper. "Terwijl die concurreert met grote spelers. Ik vind dat mooi en terecht, want Kenneth is een heel functionele speler, waar veel coaches blij mee zouden zijn."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!