PSV herpakt zich niet na Twente-uit: Eindhovenaren spelen gelijk tegen Bodö/Glimt

08-09-2022 20:29

PSV is er in het eigen Philips Stadion niet in geslaagd om Bodö/Glimt over de knie te leggen. De Eindhovenaren speelden met 1-1 gelijk in het eerste groepsduel in de Europa League

In het begin van de tweede helft ging het aardig gelijk op tussen PSV en Bodö. De Noren kregen al vrij snel een grote kans uit een corner, maar er werd over gekopt. Niet veel later werd ook PSV gevaarlijk via Yorbe Vertessen en Cody Gakpo, maar tot een goal voor de Eindhovenaren kwam het niet. Vlak voor rust appelleerde PSV voor een penalty toen Vertessen een zet kreeg, maar prompt viel aan de andere kant een doelpunt voor Bodö. Het was aanvaller Albert Gronbaek die naar binnen sneed en geweldig raak schoot.

Na rust voerde PSV de druk op en met resultaat. Eerdere pogingen van Ibrahim Sangaré en Joey Veerman waren nog niet succesvol, die van Gakpo in de 62e minuut was dat wel. Na een hakje van de ingevallen Anwar El Ghazi schoot de aanvaller kenmerkend raak. De Eindhovenaren gingen daarna vol voor de overwinning, maar de ploeg van Ruud van Nistelrooy kon geen vuist meer maken. In de slotfase kon Bodö nog op voorsprong komen, maar Walter Benítez redde zijn ploeg met een geweldige redding. Het bleef uiteindelijk bij 1-1.