Nieuws

AC Milan officieel in Amerikaanse handen: Italianen ontvangen 1,2 miljard

AC Milan officieel in Amerikaanse handen: Italianen ontvangen 1,2 miljard

31-08-2022 15:55

RedBird Capital Partners is de nieuwe eigenaar van AC Milan. I Rossoneri is voor een bedrag van 1,2 miljard euro overgenomen van het Amerikaanse beleggingsfonds Elliott, dat sinds 2018 aan het roer stond.

Elliott investeerde ongeveer een bedrag van achthonderd miljoen euro in AC Milan. Het beleggingsfonds behoudt wel een deel van de aandelen. De regerend landskampioen van Italië is niet de eerste voetbalclub die in zee gaat met RedBird Capital. Het bedrijg heeft via Fenway Sports Group ook aandelen in Liverpool. Toulouse is ook in de Amerikaanse handen.

De nieuwe eigenaar heeft slechts anderhalve dag de tijd om de selectie op orde te krijgen. Tot dusver kwamen er vijf versterkingen naar Milaan. Charles De Ketelaere maakte voor 32 miljoen euro de overstap van Club Brugge naar de modestad. Ook Malick Thiaw (Schalke 04), Alessandro Florenzi (AS Roma), Junior Messias (Crotone) en Divock Origi (Liverpool) werden binnengehaald. De Milanezen staan na vier speelrondes op de derde plaats in de Serie A.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!