Arsenal maakt indruk in doelpuntrijk duel, City blaast promovendus omver

13-08-2022 17:53 Laatste update: 18:05

Arsenal en Manchester City hebben zaterdag goede zaken gedaan in de Premier League. De ploeg van Mikel Arteta maakte een sterke indruk en boekte een ruime zege op Leicester City, terwijl Manchester City niets overliet van promovendus Bournemouth AFC.

Arsenal - Leicester City

Het was 33 graden toen er werd afgetrapt tussen Arsenal en Leicester, maar The Gunners lieten ondanks de hitte een zeer aantrekkelijke eerste helft zien. Het baltempo was hoog en de ploeg van Arteta danste frivool door de verdediging van manager Brendan Rodgers heen. Aanwinst Gabriel Jesus was de gehele voorbereiding al goed op dreef voor de Londense club en liet na ruim twintig minuten zien waarom hij is gehaald. Met een heerlijk bekeken balletje verschalkte hij doelman Danny Ward. Tien minuten later verdubbelde Jesus de score na onhandig verlengen van Jamie Vardy bij een hoekschop.

Vlak voor rust leek Leicester een strafschop te krijgen, maar videoscheidsrechter Mike Dean riep de scheidsrechter naar het scherm en de penalty werd teruggetrokken. In de tweede helft vond Leicester aansluiting via William Saliba, maar Granit Xhaka maakte enkele minuten later een einde aan de hoop van The Foxes. Uiteindelijk bepaalden treffers van James Maddison en Gabriel Martinelli de eindstand op 4-2. Na de 2-0 zege van Arsenal in de eerste speelronde is Arteta vooralsnog foutloos aan het seizoen begonnen.

Manchester City - AFC Bournemouth

Voor Marcos Senesi was het een debuut om snel te vergeten bij de promovendus. Manchester City begon als torenhoge favoriet aan het duel met Bournemouth en liet al snel zien waarom. Ilkay Gundogan zorgde na twintig minuten spelen voor de openingstreffer en daarna konden The Citizens vrijuit voetballen. Na een halfuur liet Kevin de Bruyne zien waarom hij genomineerd is voor de Ballon d'Or en UEFA Speler van het Jaar: de Belg schoot heerlijk beheerst binnen met de buitenkant van de voet. Phil Foden tekende voor rust nog voor de 3-0.

In het tweede bedrijf kon City het rustiger aan doen, maar werd er wel nog gescoord. Jefferson Lerma zette de 4-0 op het scorebord met een eigen doelpunt, waardoor de ploeg van Pep Guarrdiola meteen aan het doelsaldo heeft gewerkt. Bournemouth kreeg in het hele duel slechts één schot tussen de palen en kan het komende weekend de resetknop indrukken.