Nieuws

Tevreden Steijn na afloop: 'Dik verdiend dat we een punt hebben gepakt'

Tevreden Steijn na afloop: 'Dik verdiend dat we een punt hebben gepakt'

06-08-2022 07:34 Laatste update: 09:15

Het openingsduel in de eredivisie tussen SC Heerenveen en Sparta Rotterdam eindigde in een bloedeloos gelijkspel. Zowel de Friezen als de Rotterdammers speelde een matige wedstrijd en enkel bij vlagen ontstonden er kansen. Sparta-trainer Maurice Steijn kan wel leven met een gelijkspel. 

“In ieder geval een goed begin van de competitie om uit bij Heerenveen een punt te pakken", luidt de conclusie van Steijn voor de camera's van ESPN. "Op basis van de wedstrijd is het dik verdiend dat we een punt hebben gepakt”. Ook met het vertoonde spel in de tweede helft was de oefenmeester van de Rotterdammers tevreden. “Ik ben heel blij met het resultaat maar ook met het veldspel wat ik gezien heb.”

Ondanks de goede voorbereiding zag Steijn ook wat verbeterpunten voor zijn ploeg. Het aantal kansen dat werd gecreëerd was op één hand te tellen, te weinig in zijn ogen. “We hebben vandaag niet heel veel kansen gecreëerd en dat hebben we in de voorbereiding wel gedaan”, klonk het. 

Heerenveen- trainer Kees van Wonderen zag hoe zijn ploeg zich in de tweede helft herpakte en op zoek ging naar de openingstreffer. “De eerste helft was moeizaam en hadden we moeite om druk te krijgen op de tegenstander. Ook in balbezit kozen we niet de goede oplossing. In de tweede helft speelde we meer het spel wat je wil zien. Veel op de helft van de tegenstander en veel aan de bal.”

Volgende week zaterdag mag Heerenveen het laten zien in De Kuip tegen Feyenoord. De aftrap van het duel is om 21.00 uur. Sparta speelt ook in Rotterdam, het krijg AZ op bezoek. Op Het Kasteel wordt afgetrapt om 16.45.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!