Transfernieuws

'Chelsea opent gesprekken over transfer De Jong: Barcelona wil 80 miljoen euro'

'Chelsea opent gesprekken over transfer De Jong: Barcelona wil 80 miljoen euro'

03-08-2022 00:00
1

Chelsea heeft de gesprekken met FC Barcelona om een transfer van Frenkie de Jong naar Londen te realiseren, geopend. Dat meldt de Spaanse krant Diario SPORT. De vraagprijs van de Cataloniërs bedraagt tachtig miljoen euro.

Daarmee lijkt een nieuw hoofdstuk geopend in de transfersoap waar de Nederlander zich in bevindt. Manchester United en de Blaugranas zijn akkoord over een transfersom van maximaal 85 miljoen euro, alleen ziet De Jong een overstap naar de ploeg van manager Erik ten Hag niet zitten. Hij wil het liefst bij de Spanjaarden actief blijven, aangezien hij Barça al herhaaldelijk zijn droomclub heeft genoemd.

'Chelsea is ervan overtuigd dat het zijn doel weet te bereiken', schrijft SPORT. De Londenaren zouden een bedrag van minimaal tachtig miljoen euro moeten ophoesten, weet het dagblad. Onder leiding van de nieuwe Chelsea-eigenaar Tood Boehly moeten er deze transferzomer nog twee klappers worden gemaakt: het aantrekken van Leicester City-verdediger Wesley Fofana en De Jong.

Barcelona staat welwillend tegenover een vertrek van de international. De Jong drukt met zijn salaris (en achterstallige loon) zwaar op de begroting van de Spaanse grootmacht. Met het vertrek van de Nederlander kan de financieel nijpende positie waarin de club zich bevindt, verbeterd worden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!