Nieuws

Keiharde kritiek op PSV'er: 'Het is echt onder niveau, hij heeft geen idee'

Keiharde kritiek op PSV'er: 'Het is echt onder niveau, hij heeft geen idee'

02-08-2022 20:58 Laatste update: 21:01

Marciano Vink vindt dat PSV zich goed hersteld heeft van een onrustige openingsfase. De Eindhovenaren staan bij rust in Monaco met 0-1 voor dankzij een treffer van Joey Veerman. Guus Til moet het ontgelden bij Kenneth Perez.

Na een fraaie aanval zette Veerman met een mooi afstandsschot de ploeg van Ruud van Nistelrooij op voorsprong in Frankrijk. "Met zijn linkerbeen gewoon goed afgemaakt in de verre hoek", zegt Vink als analist bij ESPN. "PSV begon erg onrustig. Zonder dat Monaco gevaarlijk werd. Er zat geen lijn in het spel van PSV. Op een gegeven moment kregen ze meer vat in het spel. Veerman ging zich meer met de opbouw bemoeien, in plaats van Sangaré."

Dat was volgens de oud-voetballer een keerpunt in de eerste helft. "Ze kwamen er een aantal keer goed uit, zonder dat ze echt gevaarlijk werden. De wedstrijd is niet sprankelend, maar PSV houdt de rijen goed dicht." Waar Veerman uitblonk, maakt Til bepaald geen sterke indruk op Perez. "Heel traag handelen, hij heeft geen idee", steekt de Deen van wal. "Hij komt aan de bal waar de ruimtes heel groot zijn. Het is echt onder niveau. Dan springt de bal weer van zijn voet af. Het probleem is dat hij de vrije man is. In deze wedstrijd heb je een ander type nodig."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!