Nieuws

Letsch blijft realistisch na leegloop Vitesse: 'Europees voetbal zit er niet in'

Letsch blijft realistisch na leegloop Vitesse: 'Europees voetbal zit er niet in'

31-07-2022 11:04

Vitesse-trainer Thomas Letsch zal het komende seizoen met een minder sterke selectie beginnen dan vorig jaar. De Duitse oefenmeester werd het afgelopen seizoen zesde met de Arnhemmers, maar tempert de verwachtingen en denkt niet dat play-offs voor Europees voetbal deze keer haalbaar zijn. 

Vitesse won slechts één van de zes oefenduels in de voorbereiding en zag een groot aantal spelers vertrekken, waaronder uitblinker Loïs Openda. "We maken heel moeilijk doelpunten", erkent Letsch tegenover Omroep Gelderland. "We hebben de laatste twee wedstrijden alleen gescoord uit standaardsituaties. En verder hebben we nog heel veel om aan te werken. Maar ik kijk niet naar eventuele nieuwe spelers. Dat is niet mijn job. Ik moet het doen met degenen die er nu zijn."

Welke spelers de Arnhemmers nog weten op te halen voor de start van het nieuwe seizoen, is de vraag. Vitesse zag twaalf spelers vertrekken en trok er slechts vijf aan: Melle Meulensteen, Carlens Arcus, Ferro, Ryan Flamingo en Mohamed Sankoh zijn toegevoegd aan de selectie. Letsch maakte al duidelijk geen 'overbruggingsjaar' te willen ondergaan bij Vitesse. "Ik heb twee topseizoenen beleefd, dan wil ik nu in mijn laatste jaar geen genoegen nemen met veel minder. Maar we moeten eerlijk zijn. Met de huidige selectie is meedoen om Europees voetbal niet haalbaar", erkent de Duitser.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!