Nieuws

Dost dacht aan stoppen: 'Laatste keer had ik dat na afketsen Ajax-transfer'

Dost dacht aan stoppen: 'Laatste keer had ik dat na afketsen Ajax-transfer'

18-07-2022 14:51

Bas Dost dacht er afgelopen zomer aan om te stoppen. Dat was niet de eerste keer voor de spits. Ook toen zijn droomtransfer van sc Heerenveen naar Ajax niet doorging, hakte dat er flink in bij de boomlange aanvaller.

"De laatste keer dat ik dat had was in mijn eerste seizoen bij Heerenveen", aldus Dost tegenover ESPN. "Toen ketste een transfer naar Ajax af en toen stortte voor mijn gevoel de hele wereld in. Als jonge jongen denk je dan dat je hele leven voorbij is. Maar ik heb inmiddels een zoon op de wereld gezet en dan besef je dat er andere dingen bestaan die nog veel belangrijker zijn."

Komend seizoen speelt Dost voor FC Utrecht. De spits tekende een contract voor één seizoen. "Dat is bewust ja, anders had ik er wel een contract voor drie jaar uit proberen te trekken", aldus Dost. "Ik wil eerst zien hoe het hier gaat. Ik ben ervan overtuigd dat het kan werken, maar dat wil ik eerst voor elkaar zien te krijgen. Als dat zo is, dan zie ik niet in waarom ik hier niet langer zou kunnen blijven."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!