Breaking news

Roma presenteert nieuwe coach razendsnel: clublegende opvolger van Mourinho

Roma presenteert nieuwe coach razendsnel: clublegende opvolger van Mourinho

16 januari - 13:42 Laatste update: 13:54

AS Roma heeft enkele uren na het ontslag van José Mourinho al een nieuwe trainer aangesteld. De Italianen staan vanaf heden onder leiding van Daniele De Rossi. Dat meldt de club dinsdagmiddag via haar officiële kanalen.

De clublegende tekent een contract tot het einde van het seizoen, met een optie voor nog een jaar. Tussen 2001 en 2019 speelde de middenvelder meer dan vierhonderd duels voor Roma, waarin hij veertig keer scoorde.

Het ontslag van Mourinho kwam niet geheel onverwacht. AS Roma verloor afgelopen zondag met 3-1 bij AC Milan, staat daardoor op de negende plaats in de Serie A en werd een aantal dagen daarvoor in de beker al uitgeschakeld door stadsrivaal Lazio. Enkele uren na zijn ontslag, wordt De Rossi dus naar voren geschoven.

'Ik wil de familie Friedkin bedanken voor het feit dat ze mij de verantwoordelijkheid als hoofdtrainer van Roma hebben toevertrouwd', reageert De Rossi. 'Van mijn kant ken ik geen andere manier dan toewijding, dagelijkse opofferingen en alles geven wat ik heb om de uitdagingen aan te gaan die ons te wachten staan vanaf nu tot het einde van het seizoen.'

'We zijn blij dat we de managerrol van AS Roma kunnen overdragen aan Daniele De Rossi, omdat we het gevoel hebben dat het leiderschap en de ambitie die hem altijd hebben gekenmerkt doorslaggevend kunnen zijn bij het bereiken van de doelstellingen van het team tot het einde van het seizoen', aldus de clubeigenaren.

Zodoende krijgt Feyenoord in de tussenronde van de Europa League te maken met een andere coach bij de tegenstander. Op 15 en 22 februari treffen beide ploegen elkaar, te beginnen met een ontmoeting in De Kuip.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!