Nieuws

'Ik denk dat Ihattaren Ajax terug wil betalen voor de kans die hij gekregen heeft'

'Ik denk dat Ihattaren Ajax terug wil betalen voor de kans die hij gekregen heeft'

28-06-2022 23:52 Laatste update: 23:52

Mohamed Ihattaren heeft een goede indruk gemaakt op John van ’t Schip. De linkspoot leek in het oefenduel met SV Meppen weer een glimp van de Ihattaren die hij in het begin van zijn carrière was.

"Hij wil zichzelf bewijzen na zo'n moeilijke periode. Ik denk dat hij Ajax terug wil betalen voor de kans die hij gekregen heeft", analyseert Van 't Schip bij Ziggo. "Hij is van ver moeten komen, maar het talent is daar. Hopelijk geeft hij er een vervolg aan."

Van ’t Schip ziet vergelijkingen met Hakim Ziyech. "Je zag aan het einde van de eerste helft ook dat Ihattaren met links een bal gaf richting Sontje Hansen bij de tweede paal, zoals Ziyech vaak deed bij Quincy Promes. Het is wel een wapen als je een back hebt die buitenom kan komen en Ihattaren met z'n linkerbeen naar binnen kan komen, om vervolgens te schieten of de bal aan de back mee te geven. Dat kan hij. In het begin gaf hij twee ballen die net te hard waren voor Klaiber."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!